بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Assalamu Alaykum wa RahmatuAllahi wa Barakatuh.
Ingredienser:
Kødboller:
Kødboller:
400g hakket kyllingekød
1 tsk salt
1 æg
1½ dl havregryn
1 dl mælk
friskværnet peber
1 tsk salt
1 æg
1½ dl havregryn
1 dl mælk
friskværnet peber
Karrysauce:
2 løg
1 æble
1 gulerod
2 tsk rapsolie
4 tsk karry
1 spsk hvedemel
Salt og friskkværnet peber
1 æble
1 gulerod
2 tsk rapsolie
4 tsk karry
1 spsk hvedemel
Salt og friskkværnet peber
1. Kødboller: Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 l vand i kog i en gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken (Gem kogevandet)
3. Karrysauce: Pil løgene, og hak dem. Skræl æbler og guleroden, og skær dem i tern.
4. Svits løg, æblet og guleroden i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik.
5. Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg.
6. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er glat og jævn. Lad kødbollerne småkoge 5 minutter i saucen, og smag til med salt og peber.
7. Server med kogte ris (blomkålsris) og drys med korianderblade udover.
Guleroden i saucen kan sagtens erstattes med selleri, pastinak eller en anden type rodfrugt, da den kan blive en anelse sød hvis man bruger for meget æble og gulerod på samme tid :) smag til undervejs.
Wa'Salam.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar