lørdag den 27. december 2014

Kødfyldte auberginer med kisir fyldte tomater

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

  Assalamu Alaykum wa RahmatuAllahi wa Barakatuh.
 
 
 
 
 
Ingredienser til auberginerne:
4 auberginer
300g hakket oksekød
1 stort løg (skåret i tern)
2 tomater (en revet/most tomat og det andet skåret i skiver)
2 grønne søde tyrkiske peberfrugter (kan erstattes af grønne chilier, hvilket jeg har brugt) 
3 fed hvidløg
Halv kop kogende vand
1 spsk. tomatpure
Olie til stegning
Salt og peber
 
1. Skræl auberginerne i aflange striber.
 
2. Bring auberginerne i en stor skål med saltet vand. Sæt en tallerken eller andet oven på, så auberginerne kan synke i vandet. Lad det sidde i 30 min, så det kan fjerne bitterheden.
 
3. Hæld vandet fra og tør dem rigtig godt med køkkenrulle.
 
4. Bring lidt olie i en pande og steg auberginerne i to portioner på hver side. Overfør straks på en plade beklædt med køkkenrulle for at dræne. Når auberginerne har drænet olien, så placere du dem i et ovnfast fad og sætter til side.
 
5. Forvarm ovnen til 200 grader.
 
6. I en gryde tilsættes lidt olie, de hakkede løg og presset hvidløg. Svits indtil løgene er bløde. Tilsæt kødet herefter. Lad det svitse. Tilsæt den revet eller moste tomat og en halv spsk. tomatpure. Svits godt sammen indtil tomatsaften er fordampet. Slut af med salt og peber.
 
7. Med hjælp af to skeer, så snit forsigtigt et aflangt hul i auberginerne (pas på med ikke at skære hele vejen igennem)
 
8. Fyld auberginerne med kødfyldet, placere en tomat skive og skåret chilier i 2 dele på hver aubergine. (Det skal lige siges, at jeg serveret dem friske i stedet for)
 
9. Bland en halv kop kogende vand med den resterende tomatpure (halv spsk.) og hæld lidt over auberginerne og i fadet. Bages indtil peberfrugterne er blødgjort og væsken er reduceret til en form for sirup i ca. 25 min.
 
 

 

Ingredienserne til kisir (tyrkisk salat):
6 udhulet tomater
2 kopper fin bulgur
2 kopper kogende vand
1 halv agurk skåret i små tern
1½ tomat skåret i små tern
3 forårsløg skåret i små skiver
En håndfuld persille hakket fint
3 tsk. spidskommen
Granatæble sirup (kan købes hos grønthandleren)
Salt og peber
Citronsaft (frisk) efter eget behov

Olie blandingen:
Et stort løg skåret i tern
Olie til at dække pandens overflade
2 spsk. tomatpure
2 spsk. peberpure (kan købes hos grønthandleren)

1. Skær agurk, tomat, forårsløg og persillen. Stil til side. Hak også løgene til olie blandingen.

2. I en stor skål hældes den fine bulgur og dernæst det kogende vand henover. Dæk skålen til.

3. Kom nok olie i en pande til at det dækker pandens overflade og svits løgene i ca. 3-5 minutter, indtil de er gyldne og bløde.

4. Tilsæt tomatpure og peberpure og bland rigtig godt. Lad det svitse i ca 5-7 minutter.

5. Hæld olie blandingen ned i den rørte bulgur. Bland det hele sammen til bulguren bliver helt orange. Tilsæt krydderierne og granatæble siruppen og rør godt.

6. Bland grøntsagerne ned i og smag til med citronsaft eller hvis det mangler mere af krydderierne.

7. Fyld de udhulet tomater med salaten og servere med de kødfyldte auberginer.



Kan serveres med ris eller hvidløgs brød. :)

Wa'Salam.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar