søndag den 18. januar 2015

Chokoladekage (uden æg) med espresso og oreomousse.


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

  Assalamu Alaykum wa RahmatuAllahi wa Barakatuh.
 
 
 
Chokoladekage uden æg:
200 gram mel
30 gram kakao
1 tsk. bagepulver
200 gram sukker
1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
5 spsk. olie uden for meget smag
2,5dl ml mælk/vand
 
1. Pisk olie og vand sammen i en skål
 
2. Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao – pisk det hele godt sammen.

3. Tilsæt mel og pisk langsommere, så det ikke flyver udover det hele.

4. Smør en springform (22 cm) og kom dejen i formen.

5. Bag den i en 175 grader varm ovn i 25-35 minutter (husk at dette er vejledende tider ud fra vores ovn, så det er muligt at den skal have mere). Tjek med en skarp genstand om den er bagt.

6. Hvis man ønsker den lidt blød i det, skal den ikke være FULDSTÆNDIG gennembagt. Der må gerne hænge en anelse på den skarpe genstand.

Lad kagen køle helt af.

Espresso/Oreomousse:
700 ml piskefløde
100g mørkchokolade (man kan også bruge 20g kakaopulver)
2 spsk. instant kaffe
4 spsk. sukker
12 stks. oreokiks

1. Del fløden op i 2 skåle. 350 ml i hver skål.

2. Hak chokoladen og kom den i en lille gryde med 1,5 dl af fløden + sukkeret.

3. Kog fløden og lad chokoladen smelte. Rør forsigtigt rundt i fløden.

4. Pisk resten af fløden til skum (lige indtil det bliver skum!)

5. Hæld halvdelen af den varme fløde i tynde stråler i hver skål og brug en dejskraber til at vende chokoladen i.

6. Tilføj instant kaffe i den ene skål og knuste oreos i den anden. Bland forsigtigt. (Smag til om moussen mangler noget)


Kom den ene mousse på den afkølet kage og stil den i fryseren i ca. 15 min.
Kom herefter den anden mousse på og stil i køleskabet til natten over.


Jeg har pyntet kagen med kakaopulver, jordbær, chokoladespåner, hasselnøddekrokant og hvid chokolade.


Wa'Salam
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar