tirsdag den 20. januar 2015

Hindbærsnitter ala Mette blomsterberg

 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

  Assalamu Alaykum wa RahmatuAllahi wa Barakatuh.

 
 
 
 
 
Opskriften giver cirka 20 hindbærsnitter
 
Ingredienser:
Dej til hindbærsnitter:
½ vaniljestang, polynesisk
70 g flormelis
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl vand
 
Fyld:
Ca. 200 g hindbærmarmelade
Pynt dine hindbærsnitter med glasur:
Ca. 200 g flormelis
Lidt vand
Drys:
Ca. 10 g hasselnøddekrokant
Ca. 20 g frysetørrede hindbær
 
 
1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
 
2. Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.
 
3. Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.
 
4. Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diameter. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte.
 
5. Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hindbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte.
 
6. Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde til dine hindbærsnitter. Kom 1½ tsk. hindbærmarmelade på hver bund. Saml dine hindbærsnitter ved at lægge en kagecirkel ovenpå.
 
Glasur og drys til hindbærsnitter:
 
1. Bland flormelis og vand godt.
 
2. Smør glasuren på toppen af dine hindbærsnitter og drys dem straks med hasselnøddekrokanten og de frysetørrede hindbær.
 
Spis dine hjemmelavede hindbærsnitter i løbet af et par dage, og server dine hindbærsnitter sammen med en god kop kaffe eller din yndlings te
 
Wa'Salam

Ingen kommentarer:

Send en kommentar