lørdag den 26. juli 2014

Atayef 3assafir: Arabiske pandekager med fyld.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

 
 Assalamu Alaykum wa RahmatuAllahi wa Barakatuh. 
 
 
 

 

 

Dejen:
2 dl mælk
4 dl vand
2 spsk blomstervand
6 dl mel
2 spsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
3 spsk sukker

1. Bland de våde ingredienser sammen i en skål.

2. Bland de tørre ingredienser i en anden skål.

3. Bland de tørre ingredienser i den våde skål og blandt det grundigt sammen.

4. Lad dejen hvile (tildækket) i ca. en times tid.

Fyldet (ashta/cremen):
5 dl mælk
5 dl fløde
1 tsk vaniljesukker
1 tsk blomstervand
3 spsk sukker
6 spsk maizena majsstivelse
200 g mascapone/flødeost

1. Kom mælken, fløden, blomstervand, vaniljesukker og sukker op i en gryde. Bring det langsomt i kog.

2. Tilsæt herefter maizenaen mens der piskes godt. Lad det koge ved svag varme i maks. 20 min, indtil det får en tyk konsistens.

3. Tag af varmen, og stil den på køl. Når den er kølet helt af, tilsætter man mascapone/flødeost.



 
Pandekagerne:
1. Steg pandekagerne på en tør pande. Gerne en pandekage pande. Det er meget vigtigt, at man steger pandekagerne på ÉN side kun! (Pandekagerne skal IKKE være større end en finjan (en tekops tallerken)

2.  Når du kan se at pandekagen netop er gennembagt, og at dejen på toppen ikke længere er flydende, er pandekagerne færdige.

3. Lad pandekagerne hvile i 5 minutter på et viskestykke.

4. Fold pandekagerne til små kræmmerhuse. Det er vigtigt, at pandekagen hverken er for kolde eller varme, da de ikke kan lukkes.

5. Fyld dem op med cremen. Og dyb dem i hakket pistacie nødder. (De kan også fyldes med Nutella)


 

Sirup (ater):
225 g sukker
1½ dl vand
1 tsk citronsaft
1 tsk blomstervand

1. Bland vand, sukker, citronsaft og blomstervandet i en gryde. Bring det i kog indtil det får en sirup konsistens.

2. Tag af varmen og lad siruppen køle lidt af.

3. Hæld siruppen enten over atayef'ene eller servere den i en lille skål, så der selv kan hældes på.



Wa'Salam.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar