lørdag den 12. juli 2014

Ude godt, hjemme bedst: Butter chicken.

 

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

 
 Assalamu Alaykum wa RahmatuAllahi wa Barakatuh. 
 
 
 
 
Hvem elsker ikke en dejlig butter chicken kendt fra det indiske køkken? Mmmmh.
Jeg vil hermed dele min opskrift på denne dejlige ret.
 
 
Kyllingemarinaden:
1,5 dl naturel yoghurt
400g tomater i dåse
1 spsk. finthakket hvidløg (svarer til ca. 3 store fed)
1 spsk. finthakket ingefær
½/1 spsk. salt (alt efter behov)
3 spsk. tandoori masala
½ spsk. garam masala
½ spsk. chili pulver
knivspids kanel (KUN en knivspids!)
Ingredienser:
1 kg kyllingebryst
75g smør
1 spsk. olie
2 løg (gerne mellemstore)
2 grønne chilier (hakkes i fine stykker)
3 spsk. finthakket koriander
1/2L piskefløde
 
1. I en skål tilsættes naturel yoghurten, hvor de resterende ingredienser til marinaden tilsættes og blendes grundigt med en stavblender.

2. Tilsæt kyllingestykkerne og rør det hele godt sammen og sæt det til side.

3. Varm gryden op med smørret og olien.

4. Tilsæt de hakket løg nede i gryden og lad dem stege til de bliver lysebrune.

5. Tilføj nu finthakket chili og blandt det godt i gryden med løgene og lad dem stege i ca. 1 minuts tid.

6. Kom nu kyllingemarinaden i gryden og her skal der altså røres godt i ca. 20 minutter.

7. Når kyllingen er gennemstegt, så kommer man fløden i og rør i 5 minutters tid, så det hele blandes grundigt sammen og får en god smag.

Mmmh, og så er den faktisk færdig! :)
Pynt med koriander og servere det med enten ris eller naan brød.



Wa'Salam.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar